Subsidieverleners bekijken resultaten SUPERLOCAL-Super Circular Estate

Op vrijdag 21 oktober zijn Urban Innovative Actions (UIA) -directeur Tim Caulfield, LIFE project adviser Claudia Guerrini en LIFE monitor Baiba Gaile samen een kijkje komen nemen bij het unieke project SUPERLOCAL – Super Circular Estate in Bleijerheide, Kerkrade.

Van deze beide partijen heeft SUPERLOCAL een Europese subsidie gekregen:

Een subsidie van 4,7 miljoen euro vanuit UIA voor het experimenteren met het hergebruik van materialen. En een subsidie van 2,5 miljoen euro vanuit het LIFE-programma voor het onderdeel gesloten waterkringloop.

De subsidieverleners werden ontvangen door projectpartners gemeente Kerkrade, HEEMwonen, WML, WBL en de stadsregio Parkstad Limburg.

Tijdens een rondleiding door het projectgebied bekeken ze samen de resultaten die mede dankzij de UIA- en LIFE-subsidies mogelijk zijn gemaakt. Ook ontmoetten ze bewoners van het gebeid, die hun ervaringen deelden over wonen in SUPERLOCAL.

Updates uit het projectgebied

We beginnen 2022 met een aantal updates uit het projectgebied. Het laatste nieuws is ook terug te lezen in de nieuwsbrieven voor omwonenden. Flat Voorterstraat bijna klaar voor nieuwe bewoners!

Lees verder »
Scroll naar top

Om deze website goed te laten werken maken we gebruik van cookies.