Buurtbewoners Bleijerheide organiseren geslaagde burenbarbecue

Op zaterdag 1 september j.l. was het dan eindelijk zover, onze 1e burenbarbecue.

Vanuit de klankbordgroep werd het idee hiervoor geboren tijdens het SUPERLOCAL buurtevent van 24 februari 2018.

Ondanks de grote overlast door de sloop van flat D, heerste er vanuit de buurt toch een zeer positieve sfeer over de conceptvisie van het projectgebied. Voor onze burenbarbecue mochten wij het Expo-gebouw aan de Voorterstraat gebruiken. Een locatie die precies paste bij het thema voor onze barbecue: “Buren omarmen SUPERLOCAL”. En het weer had niet beter kunnen zijn, een zonnige nazomer dag!

55 personen hadden gehoor gegeven aan onze uitnodiging; van 11 weken tot 85 jaar. Van oud ingezeten tot net gearriveerd in onze wijk. Oude verhalen werden opgehaald, nieuwe contacten werden gelegd. Waarbij het Expo-gebouw voldoende stof gaf over de vernieuwing in onze wijk. Want voor velen was het de eerste keer dat ze ook een kijkje namen in het Expo-gebouw. En dit alles onder het genot van een hapje en een drankje.

Terwijl de kinderen zich op het grasveld rondom het Expo-gebouw vermaakten, arriveerde er als verrassing een nostalgische ijsbus.

De glunderende kinderogen waren goud waard.

Met dank aan Joost Wetzelaer voor tekst en foto’s.

Bouwdoeken aan de hekken rondom het terrein

Informatieve bouwdoeken

Sinds 22 februari hangen aan de hekken om het projectgebied informatieve bouwdoeken. Naast het geven van allerlei informatie zorgen ze ook voor het fraaier uitzien

Lees verder »
Verkeersbord schuin parkeren Ursulastraat

Parkeren in Ursulastraat

In de Ursulastraat zijn parkeerproblemen ontstaan, omdat de nieuwe bewoners van de 15 grondgebonden woningen op dit moment van de parkeergelegenheid in deze straat gebruik

Lees verder »
Scroll naar top

Om deze website goed te laten werken maken we gebruik van cookies.