SUPERLOCAL

Super Circular Estate

Circulaire gebiedsontwikkeling in Parkstad Limburg

Werkzaamheden Flat

De dakvloer van het nieuwbouwdeel is gestort en daarmee is het ‘hoogste punt’ inmiddels bereikt. De verschillen in tijd zijn nu ook zichtbaar. Zo staan er op de bovenste verdiepingen nog stutten in de woningen vanwege de uithardingstermijn van de betonnen vloeren, maar zitten de onderste verdiepingen volop in de afbouwfase. Denk dan aan het aanbrengen van tegelwerk, spuitwerk en het plaatsen van de eerste keukens. Het gaat dan ineens snel…

Ook in het deel van de bestaande bouw is men reeds begonnen met de afbouw van de onderste lagen. In de lagen daarboven is men druk bezig met het aanbrengen van de binnenwanden en het aanbrengen van het leidingwerk voor de installaties.
De laatste kozijnen worden binnenkort geplaats zodat dit bouwdeel in het geheel wind- en waterdicht is. Daarnaast is aan de buitenzijde gestart met het aanbrengen van de isolatie ten behoeve van het gevelstukwerk. De steiger aan de galerijzijde is inmiddels verdwenen, hierdoor zijn de nieuwe hekwerken al zichtbaar.

De werkzaamheden voor de gezamenlijke ruimte, die in het bestaande deel komt, zijn ook begonnen. Momenteel wordt er gewerkt aan de fundering en spoedig zullen hier de prefab betonnen elementen geplaatst worden.

De bouw nadert de eindfase. Hierdoor is de bouwkraan binnenkort niet meer nodig en zal deze in de week van 7 juni afgebroken worden.

Hoogste punt

Op donderdag 27 mei werd stil gestaan bij het bereiken van het hoogste punt van de flat. Dit werd traditioneel gevierd met de werklui.

Scroll naar boven

Om deze website goed te laten werken maken we gebruik van cookies.