SUPERLOCAL

Super Circular Estate

Circulaire gebiedsontwikkeling in Parkstad Limburg

Veel belangstelling voor IBA-festival

Veel bezoekers vonden dit weekend hun weg naar het IBA-festival op het Museumplein in Kerkrade. Tijdens dit festival konden de bezoekers de toekomst van Parkstad vanuit een nieuw perspectief bekijken en kennismaken met de projecten die de komende jaren in onze regio worden gerealiseerd. Al deze projecten staan in de startblokken. De komende jaren wordt er stevig gebouwd, krijgen leegstaande gebouwen een nieuwe bestemming en gaat de prachtige natuur van Parkstad een belangrijke rol spelen. Hoe dat allemaal in z’n werk gaat, konden bezoekers ervaren in Columbus Earth Theater.

SUPERLOCAL
Ook het project SUPERLOCAL, waarin HEEMwonen, de gemeente Kerkrade en IBA-Parkstad samenwerken, presenteerde zich. Bij dit project staat hergebruik centraal: hergebruik van materialen, kennis, kwaliteiten. De drie hoogbouwflats in Bleijerheide zijn op schaal nagebouwd, zodat de bezoekers een goed beeld kregen van de huidige situatie. Kinderen konden met lego de gewenste situatie nabouwen. Veel bezoekers komen terug bij de Toekomstmarkt op 9 juli, waarbij de ideeën van bewoners centraal staan.

Uitvoeringsprogramma
Vrijdag, de dag voorafgaand aan het festival ontvingen Tim Weijers (wethouder Kerkrade) en Michiel Wauben (teamleider HEEMwonen) het eerste uitvoeringsprogramma overhandigd. Zo krijgt het project SUPERLOCAL steeds meer vorm.

IBA open dag 1 IBA open dag 2 IBA open dag 3 IBA open dag 3a

IBA open dag 4

Scroll naar boven

Om deze website goed te laten werken maken we gebruik van cookies.