SUPERLOCAL

Super Circular Estate

Circulaire gebiedsontwikkeling in Parkstad Limburg

SUPERLOCAL genomineerd voor de Nederlandse Bouwprijs 2019!

SUPERLOCAL – Super Circular Estate is genomineerd voor de Nederlandse Bouwprijs 2019! Het betreft de categorie Bouwmaterialen en -systemen.

Sinds 1991 wordt De Nederlandse Bouwprijs elke twee jaar toegekend, met het doel om de kwaliteit en het onderscheidende vermogen van de bouw te bevorderen én het veelzijdige bouwtalent in Nederland stimuleren. De inzendingen zijn door een jury en pre-jury beoordeeld. De beoordeling geschiedde op basis van de bijdrage die projecten leveren aan maatschappelijke doelstellingen die kunnen worden gemeten aan de criteria People (mensen), Planet (milieu) en Profit (winst).

Jurycommentaar voor SUPERLOCAL

“Bij dit project is sprake van een uitzonderlijk hoge mate van hergebruik: een modulair systeem van een niet modulaire gedachte. De jury prijst het experiment, maar merkt tegelijk op dat de opschaalbaarheid lastig is. Hier is sprake van meer dan alleen bouwmaterialen hergebruiken. De sociale aspecten, de innovatieve samenwerking, de gedeelde verantwoordelijkheden en de klankbordgroep is indrukwekkend te noemen en daarmee een sprekend voorbeeld voor de sector dat navolging verdient!

Op 4 februari is de prijsuitreiking en worden de winnaars van de verschillende categorieën bekend gemaakt.

Lees hier meer over De Nederlandse Bouwprijs en de andere genomineerden.

Scroll naar boven

Om deze website goed te laten werken maken we gebruik van cookies.