SUPERLOCAL

Super Circular Estate

Circulaire gebiedsontwikkeling in Parkstad Limburg

Studenten architectuur TU Delft aan de slag met proefwoningen SUPERLOCAL

Gisteren waren internationale studenten architectuur van de technische universiteit Delft te gast bij SUPERLOCAL. Gedurende twaalf weken gaan de studenten aan de slag met hun visie op vier laagbouw proefwoningen binnen het projectgebied. De onlangs toegekende Europese UIA subsidie maakt deze proefwoningen mogelijk, die gemaakt worden van hergebruikt materiaal uit één van de bestaande hoogbouwflats. De proefwoningen hebben een hoge ambitie. De vernieuwende inzichten van studenten dragen bij aan realiseren van de ambitie.

De studenten bezochten maandag 26 maart het projectgebied voor het eerst en zijn enthousiast over het SUPERLOCAL-project. Voor hen is het een mooie kans om in de praktijk aan de slag te gaan met een echte, concrete uitdaging. De betrokken professor geeft aan dat we landelijk een opgave hebben om de bestaande voorraad anders in te zetten, bijvoorbeeld door hergebruik zoals bij SUPERLOCAL. Een ander mooi voorbeeld daarvan is de Dutch Design Award-winnende klusflat in Amsterdam. De inzichten van de studenten worden meegenomen in de plannen voor de vier woningen.

Samenwerking met Schunck

Dit leertraject is een samenwerking met Schunck Heerlen. Op de tentoonstelling ‘van Bijlmermeer tot Bleijerheide’ is het uitgangspunt de klusflat Kleiburg in Amsterdam. Deze flats in de Bijlmer zouden gesloopt worden, maar de oproep om de appartementen te kopen en naar eigen smaak te verbouwen, bleek al snel een succes. Deze volledig nieuwe manier van omgaan met bestaande bouw is nationaal en internationaal een voorbeeld gebleken. De link wordt gelegd met de SUPERLOCAL flats in Bleijerheide, waar ook op totaal innovatieve wijze met bestaande bouw wordt omgegaan. Informatie over het SUPERLOCAL-project, waaronder maquettes en achtergronden over het expogebouw zijn te bezichtigen in de Vitrine in Schunck. Ook zijn de resultaten van de studenten hier binnenkort te bezichtigen. Meer informatie over de tentoonstelling in Schunck hier.

Scroll naar boven

Om deze website goed te laten werken maken we gebruik van cookies.