SUPERLOCAL

Super Circular Estate

Circulaire gebiedsontwikkeling in Parkstad Limburg

Renovatie flat Voorterstraat

Grootschalige renovatie flat Voorterstraat

Er komen minder woningen in het gebied, dat betekent meer ruimte. Naast de duurzame doelstellingen draagt het project daarom bij aan meer woon- en omgevingskwaliteit. De flat aan de Voorterstraat wordt gedeeltelijk hergebruikt.

De helft van de flat wordt gesloopt en nieuw gebouwd, de andere helft blijft behouden en wordt gerenoveerd. Daardoor besparen we maar liefst 1 miljoen kilo CO2-uitstoot, vergeleken met het bouwen van een nieuwe flat. Om dat te compenseren moet een grote windmolen 104 dagen draaien of moeten 50.000 bomen een jaar groeien. In de flat komen 113 energiezuinige woningen, met vijf verschillende indelingen. We verwachten dat de flat in de herfst van 2020 klaar is.

Een eerste indruk van hoe de flat aan de Voorterstraat er ongeveer uit gaat zien, met links het nieuwbouwgedeelte en rechts het gedeelte dat behouden blijft.

Sloopplanning Voorterstraat

Voordat we kunnen beginnen met de renovatie, moet eerst een deel van de flat aan de Voorterstraat gesloopt worden. Het sloopbedrijf Dusseldorp is al bezig om de binnenkant van de flat te strippen. Vanaf volgende week worden de balkons en galerijen van de flat gehaald. Deze waren niet meer goed. 

Rond half maart starten we met sloop van de halve flat aan de linkerkant, gezien vanaf de Voorterstraat. De rechterkant blijft behouden. Aan de linkerkant wordt een nieuwbouwdeel gebouwd. De bouw start als de sloop is afgerond. Naar verwachting zijn alle sloopwerkzaamheden rondom de flat aan de Voorterstraat in juni 2019 gereed.

Scroll naar boven

Om deze website goed te laten werken maken we gebruik van cookies.