SUPERLOCAL

Super Circular Estate

Circulaire gebiedsontwikkeling in Parkstad Limburg

SUPERLOCAL wint De Nederlandse Bouwprijs 2019!

SUPERLOCAL wint De Nederlandse Bouwprijs 2019!

 

Het project SUPERLOCAL heeft de Nederlandse Bouwprijs 2019, in de categorie Bouwmaterialen en -systemen gewonnen. Op maandagavond 4 februari werd de eervolle prijs uitgereikt tijdens de eerste dag van de Bouwbeurs in Utrecht.

Jurycommentaar voor SUPERLOCAL

De jury prijst het experiment, waarbij sprake is van een uitzonderlijk hoge mate van hergebruik: een modulair systeem van een niet-modulaire gedachte. “Hier is sprake van meer dan alleen bouwmaterialen hergebruiken. De sociale aspecten, de innovatieve samenwerking, de gedeelde verantwoordelijkheden en de klankbordgroep is indrukwekkend te noemen en daarmee een sprekend voorbeeld voor de sector dat navolging verdient!”

Over de Nederlandse Bouwprijs

Uit 70 inzendingen heeft de jury winnaars en genomineerden geselecteerd die een bijdrage leveren aan de drie pijlers people, planet en profit. Meer dan ooit stelt de maatschappij kritische eisen als het gaat om energiezuinigheid en het (her)gebruik van grondstoffen, om bij te dragen aan een circulaire economie. De winnende inzendingen zijn actief met dit vraagstuk aan de slag gegaan en hebben daarbij een innovatieve, verrassende en grensverleggende aanpak gekozen. Op 4 februari werden prijzen uitgereikt in de categorieën gebouwen, civiele kunstwerken en bouwmaterialen en -systemen. SUPERLOCAL won de prijs in de laatste categorie.

Scroll naar boven

Om deze website goed te laten werken maken we gebruik van cookies.