SUPERLOCAL wint De Nederlandse Bouwprijs 2019!

SUPERLOCAL wint De Nederlandse Bouwprijs 2019!

 

Het project SUPERLOCAL heeft de Nederlandse Bouwprijs 2019, in de categorie Bouwmaterialen en -systemen gewonnen. Op maandagavond 4 februari werd de eervolle prijs uitgereikt tijdens de eerste dag van de Bouwbeurs in Utrecht.

Jurycommentaar voor SUPERLOCAL

De jury prijst het experiment, waarbij sprake is van een uitzonderlijk hoge mate van hergebruik: een modulair systeem van een niet-modulaire gedachte. “Hier is sprake van meer dan alleen bouwmaterialen hergebruiken. De sociale aspecten, de innovatieve samenwerking, de gedeelde verantwoordelijkheden en de klankbordgroep is indrukwekkend te noemen en daarmee een sprekend voorbeeld voor de sector dat navolging verdient!”

Over de Nederlandse Bouwprijs

Uit 70 inzendingen heeft de jury winnaars en genomineerden geselecteerd die een bijdrage leveren aan de drie pijlers people, planet en profit. Meer dan ooit stelt de maatschappij kritische eisen als het gaat om energiezuinigheid en het (her)gebruik van grondstoffen, om bij te dragen aan een circulaire economie. De winnende inzendingen zijn actief met dit vraagstuk aan de slag gegaan en hebben daarbij een innovatieve, verrassende en grensverleggende aanpak gekozen. Op 4 februari werden prijzen uitgereikt in de categorieën gebouwen, civiele kunstwerken en bouwmaterialen en -systemen. SUPERLOCAL won de prijs in de laatste categorie.

Bouwdoeken aan de hekken rondom het terrein

Informatieve bouwdoeken

Sinds 22 februari hangen aan de hekken om het projectgebied informatieve bouwdoeken. Naast het geven van allerlei informatie zorgen ze ook voor het fraaier uitzien

Lees verder »
Verkeersbord schuin parkeren Ursulastraat

Parkeren in Ursulastraat

In de Ursulastraat zijn parkeerproblemen ontstaan, omdat de nieuwe bewoners van de 15 grondgebonden woningen op dit moment van de parkeergelegenheid in deze straat gebruik

Lees verder »
Scroll naar top

Om deze website goed te laten werken maken we gebruik van cookies.