Naam voor drie UIA-woningen is bekend!

Binnen het project SUPERLOCAL in Bleijerheide was er recent een prijsvraag: Wie had een passende naam voor de drie UIA-woningen die binnenkort worden gebouwd? Maar liefst 69 mensen namen de moeite één of meerdere namen in te dienen. Dinsdag 2 april heeft een jury, bestaande uit omwonenden en afgevaardigden van HEEMwonen en de gemeente Kerkrade, een winnaar gekozen. Het is geworden:

Feniks-3    (in het Nederlands)

Phoenix-3  (in het Engels)

Maar liefst twee mensen dienden deze naam in. De winnaars zijn Tim Velraeds en Joost Wetzelaer. Het idee erachter is dat uit oud beton (hele appartement-delen of vergruisd beton) nieuwe huizen ontstaan. Ze herrijzen dus als het ware als een Feniks uit de as. Nummer 3 staat voor het feit dat het gaat om 3 huizen. “De jury heeft unaniem voor deze naam gekozen omdat deze zeer treffend is en wij willen de winnaars graag van harte feliciteren,” aldus wethouder Tim Weijers (Ruimtelijke ordening / Openbare ruimte) die fungeerde als juryvoorzitter.

UIA-woningen

Bij de flats in Bleijerheide staat het Expogebouw, een proefgebouw dat bestaat uit materiaal van de flat aan de Ursulastraat die begin 2018 is gesloopt. Omdat deze test goed is gelukt, gaan de partners hiermee verder. Er komen drie ‘echte’ woningen. Er worden materialen gebruikt die komen uit de flat aan de Jonkerbergstraat, die in de loop van dit jaar gesloopt gaat worden. Voor de proef krijgen de partijen een Europese subsidie uit Brussel (een UIA-subsidie).

Bouwdoeken aan de hekken rondom het terrein

Informatieve bouwdoeken

Sinds 22 februari hangen aan de hekken om het projectgebied informatieve bouwdoeken. Naast het geven van allerlei informatie zorgen ze ook voor het fraaier uitzien

Lees verder »
Verkeersbord schuin parkeren Ursulastraat

Parkeren in Ursulastraat

In de Ursulastraat zijn parkeerproblemen ontstaan, omdat de nieuwe bewoners van de 15 grondgebonden woningen op dit moment van de parkeergelegenheid in deze straat gebruik

Lees verder »
Scroll naar top

Om deze website goed te laten werken maken we gebruik van cookies.