SUPERLOCAL

Super Circular Estate

Circulaire gebiedsontwikkeling in Parkstad Limburg

Naam voor drie UIA-woningen is bekend!

Binnen het project SUPERLOCAL in Bleijerheide was er recent een prijsvraag: Wie had een passende naam voor de drie UIA-woningen die binnenkort worden gebouwd? Maar liefst 69 mensen namen de moeite één of meerdere namen in te dienen. Dinsdag 2 april heeft een jury, bestaande uit omwonenden en afgevaardigden van HEEMwonen en de gemeente Kerkrade, een winnaar gekozen. Het is geworden:

Feniks-3    (in het Nederlands)

Phoenix-3  (in het Engels)

Maar liefst twee mensen dienden deze naam in. De winnaars zijn Tim Velraeds en Joost Wetzelaer. Het idee erachter is dat uit oud beton (hele appartement-delen of vergruisd beton) nieuwe huizen ontstaan. Ze herrijzen dus als het ware als een Feniks uit de as. Nummer 3 staat voor het feit dat het gaat om 3 huizen. “De jury heeft unaniem voor deze naam gekozen omdat deze zeer treffend is en wij willen de winnaars graag van harte feliciteren,” aldus wethouder Tim Weijers (Ruimtelijke ordening / Openbare ruimte) die fungeerde als juryvoorzitter.

UIA-woningen

Bij de flats in Bleijerheide staat het Expogebouw, een proefgebouw dat bestaat uit materiaal van de flat aan de Ursulastraat die begin 2018 is gesloopt. Omdat deze test goed is gelukt, gaan de partners hiermee verder. Er komen drie ‘echte’ woningen. Er worden materialen gebruikt die komen uit de flat aan de Jonkerbergstraat, die in de loop van dit jaar gesloopt gaat worden. Voor de proef krijgen de partijen een Europese subsidie uit Brussel (een UIA-subsidie).

Scroll naar boven

Om deze website goed te laten werken maken we gebruik van cookies.