SUPERLOCAL

Super Circular Estate

Circulaire gebiedsontwikkeling in Parkstad Limburg

Knappe prestatie van Kerkraads project SUPERLOCAL – Super CircularEstate bij Chinese Guangzhou award

Het Kerkraads project SUPERLOCAL – Super Circular Estate (SCE) in Bleijerheide heeft zich onder de lijst met 45 ‘verdienstelijke steden’ weten te scharen bij de Guangzhou award in China. In totaal hebben zich 273 initiatieven uit 175 steden en 60 landen ingeschreven. Een knappe prestatie dus van SUPERLOCAL. The Guangzhou Instituut gaat over stedelijke vernieuwing.

Wethouder Tim Weijers (Ruimtelijke Ordening/Openbare Ruimte): “Dit is weer mooie erkenning dat we in Bleijerheide op een bijzondere en goede manier bezig zijn samen met onze partners. Het sterkt ons om zo verder te gaan.”

Bij de Chinese Guangzhou award gaat het om een groot internationaal podium dat wordt georganiseerd door de World Association of the Major Metropolises (Metropolis), C40 Cities Climate Leadership en de International Council forLocal Environmental Initiatives.

De 45 steden zullen uitgenodigd worden om hun ervaringen en opgedane kennis te verspreiden op internationale evenementen en beurzen.

In het SUPERLOCAL-project worden zo veel mogelijk materialen van voormalige hoogbouwflats gebruikt voor de bouw van nieuwe woningen en de aanleg van de openbare ruimte. Er komen 130 nieuwe betaalbare huurwoningen, een gemeenschappelijke ruimte voor bewoners en omwonenden en een waterkringloop die regenwater opvangt en zuivert. SUPERLOCAL is een circulair bouwproject dat in het teken van duurzaamheid en bewonersparticipatie staat. Projectpartners zijn: HEEMWonen, Gemeente Kerkrade, IBA Parkstad, Dusseldorp, bouwbedrijven Jongen, Stadsregio Parkstad Limburg, WML, Waterschapsbedrijf Limburg, Zuyd Hogeschool, Veras, gemeente Landgraaf en gemeente Brunssum.

Certificaat Guangzhou award
Grondgebonden woningen SUPERLOCAL in de sneeuw
Scroll naar boven

Om deze website goed te laten werken maken we gebruik van cookies.