SUPERLOCAL

Super Circular Estate

Circulaire gebiedsontwikkeling in Parkstad Limburg

Bezoek onze informatiestand!

Bezoek onze informatiestand!

Op 12, 13 en 14 februari staat de informatiestand van SUPERLOCAL (gemaakt van sloopmateriaal) in de Burgerzaal van het Raadhuis van gemeente Kerkrade. Het Raadhuis ligt op de markt in het centrum van Kerkrade. Dus als je meer wil weten over het project, kom gerust een kijkje nemen op één van de volgende momenten:

Dinsdag 12 februari: 14.00 – 16.00 uur.
Woensdag 13 februari: 18.00 – 21.00 uur.
Donderdag 14 februari: 10.00 – 12.00 uur.

In Bleijerheide wordt het gebied van de hoogbouwflats omgevormd tot een wijk die klaar is voor de toekomst. Materialen uit het gebied worden zoveel mogelijk hergebruikt in het gebied zelf. Er komen woningen en verschillende typen appartementen en een gesloten waterkringloop. De openbare ruimte wordt ingericht naar het thema duurzaamheid van het gebied. Mensen die vroeger woonden in de hoogbouwflats worden benaderd of ze interesse hebben in een terugkeer naar het gebied.

Dat we in Bleijerheide met iets unieks bezig zijn, blijkt uit de twee Europese subsidies van Urban Innovative Actions (UIA) en Life en subsidies van Provincie Limburg en IBA Parkstad. Maar ook het feit dat we al twee belangrijke prijzen hebben gewonnen, namelijk de waterinnovatieprijs en heel recent De Nationale Bouwprijs.

Scroll naar boven

Om deze website goed te laten werken maken we gebruik van cookies.