SUPERLOCAL

Super Circular Estate

Circulaire gebiedsontwikkeling in Parkstad Limburg

Eerste bewoners Voorterstraat tekenen reserveringsovereenkomst nieuwe woning tijdens drive-thru

Deze week tekenen de eerste 50 toekomstige bewoners van de Voorterstraat de reserveringsovereenkomst van hun nieuwe woning. Een bijzonder en feestelijk moment! Om in aanmerking te komen voor een woning in de SUPERLOCAL-buurt hebben geïnteresseerden hun motivatie kenbaar gemaakt. Na verschillende gesprekken met HEEMwonen is er voor de eerste 50 bewoners van de Voorterstraat een woning gereserveerd.

Om deze mijlpaal feestelijk te vieren, organiseert HEEMwonen een drive-thru op verschillende momenten. Elke 10 minuten rijdt een nieuwe bewoner langs om de reserveringsovereenkomst te tekenen. Velen van hen kwamen te voet of op de fiets, lekker duurzaam! De bewoners wisten al op welke verdieping hun appartement ligt. Nu krijgen ze ook te zien welk appartement precies voor hen is gereserveerd. Daarmee kan het grote aftellen en de voorpret nu écht beginnen!

De verwachting is dat de nieuwe bewoners in het voorjaar van 2022 kunnen verhuizen naar hun nieuwe woning in de Voorterstraat. Later dit jaar worden kijkdagen georganiseerd, zodat de nieuwe bewoners een nog beter beeld krijgen van hun nieuwe woning.

De allereerste bewoners van de nieuwe SUPERLOCAL-buurt verhuisden begin dit jaar al naar één van de 15 levensloopbestendige woningen in het gebied. Zij verwelkomen straks een hoop nieuwe buren, want in de flat komen in totaal 114 woningen. De komende weken staan nog ruim 50 gesprekken gepland met geïnteresseerden voor de overige woningen in de flat. Een motivatie insturen om een woning te bemachtigen in de nieuwe buurt kan nog steeds, via www.woneninsuperlocal.nl.

In het SUPERLOCAL-project worden zo veel mogelijk materialen van voormalige hoogbouwflats gebruikt voor de bouw van nieuwe woningen en de aanleg van de openbare ruimte. Er komen 129 nieuwe betaalbare huurwoningen, een gemeenschappelijke ruimte voor bewoners en omwonenden en een waterkringloop die regenwater opvangt en zuivert. SUPERLOCAL is een circulair bouwproject dat in het teken van duurzaamheid en bewonersparticipatie staat. Projectpartners zijn: HEEMwonen, Gemeente Kerkrade, IBA Parkstad, Dusseldorp Sloop Infra en Milieutechniek, Jongen Bouwpartners, Stadsregio Parkstad Limburg, WML, WBL, Zuyd Hogeschool, Veras, gemeente Landgraaf en gemeente Brunssum.

Scroll naar boven

Om deze website goed te laten werken maken we gebruik van cookies.