Award voor winnen The Innovation in Politics 2020

In december 2020 werd bekend dat het Kerkraadse project SUPERLOCAL – Super Circular Estate in Bleijerheide winnaar was geworden van The innovation in Politics Awards2020 in de categorie ‘Ecology’. 

Na het winnen van de prijs was het wachten op de daadwerkelijke award. Deze kwam in de loop van december naar Kerkrade. Onlangs brachten verantwoordelijk wethouder Tim Weijers (Ruimtelijke Ordening/Openbare Ruimte/Wonen) en bestuurder Wilfried Stribos van HEEMwonen een werkbezoek aan SUPERLOCAL en gingen ze met de award op de foto voor de Feniks-3, de UIA-proefwoningen. 

Met de prijzen wil The Innovation in Politics Institute het politieke werk in Europa erkennen en ondersteunen. Ieder jaar wordt er een jury samengesteld om te beslissen wie de prijs wint. Dit keer waren er 1058 juryleden uit 47 landen. Vanuit 22 landen kreeg het project 389 keer het commentaar ‘uitstekende inzending’

SUPERLOCAL – Super Circular Estate

In het SUPERLOCAL-project in Bleijerheide worden zo veel mogelijk materialen van voormalige hoogbouwflats gebruikt voor de bouw van nieuwe woningen en de aanleg van de openbare ruimte. Er komen 130 nieuwe betaalbare huurwoningen, een gemeenschappelijke ruimte voor bewoners en omwonenden en een waterkringloop die regenwater opvangt en zuivert. SUPERLOCAL is een circulair bouwproject dat in het teken van duurzaamheid en bewonersparticipatie staat. Projectpartners zijn: HEEMWonen, Gemeente Kerkrade, IBA Parkstad, Dusseldorp, bouwbedrijven Jongen, Stadsregio Parkstad Limburg, WML, Waterschapsbedrijf Limburg, Zuyd Hogeschool, Veras, gemeente Landgraaf en gemeente Brunssum.

Updates uit het projectgebied

We beginnen 2022 met een aantal updates uit het projectgebied. Het laatste nieuws is ook terug te lezen in de nieuwsbrieven voor omwonenden. Flat Voorterstraat bijna klaar voor nieuwe bewoners!

Lees verder »
Scroll naar top

Om deze website goed te laten werken maken we gebruik van cookies.