Internationaal onderzoeksteam bezoekt SUPERLOCAL

In mei 2018 bezochten 13 internationale onderzoekers de SUPERLOCAL projectlocatie in Bleijerheide. Zij zijn onderdeel van het GLOCULL onderzoeksteam dat de komende 3 jaar onderzoek gaat doen naar SUPERLOCAL en vergelijkbare innovatieve projecten over de hele wereld.

Uitdagingen op het gebied van voedsel, water en energie zijn plaatselijk en wereldwijd met elkaar verbonden. In het SUPERLOCAL-project wordt onderzocht of water hergebruikt kan worden in een gesloten waterkringloop. Het onderzoeksteam vergelijkt verschillende projecten om te onderzoeken of de oplossingen voor meer projecten wereldwijd ingezet kunnen worden.

Onderzoeksteam onder de indruk

De onderzoekers waren niet alleen onder de indruk van het Expogebouw en de plannen, maar ook de samenwerking met de omwonenden sprak hen aan. Die samenwerking zal nu maar vooral ook in de toekomst belangrijk blijven om SUPERLOCAL te laten slagen. GLOCULL en SUPERLOCAL zullen dan ook in de toekomst veel van elkaar kunnen leren.

Dr. Astrid Offermans: ‘Wij maken ons in toenemende mate sterk voor co-creatie. Een proces waarbij wetenschappers, beleidsmakers en belanghebbenden samenwerken, inzichten en ervaringen delen en hiermee verschillende vormen van kennis samenbrengen. De uitkomsten van een dergelijk proces zijn vaak bruikbaarder en breder gedragen dan meer traditionele werkvormen. SUPERLOCAL is een project waarin co-creatie in de praktijk wordt gebracht en wetenschappelijk daarom zeer interessant.’

Astrid is werkzaam bij UM-ICIS (Maastricht University-International Centre for Integrated assessment and Sustainable development) en kartrekker van GLOCULL.

 

SUPERLOCAL wordt ondersteund door een Europese subsidie van Urban Innovative Actions en is mede gesubsidieerd door IBA Parkstad B.V.

Bouwdoeken aan de hekken rondom het terrein

Informatieve bouwdoeken

Sinds 22 februari hangen aan de hekken om het projectgebied informatieve bouwdoeken. Naast het geven van allerlei informatie zorgen ze ook voor het fraaier uitzien

Lees verder »
Verkeersbord schuin parkeren Ursulastraat

Parkeren in Ursulastraat

In de Ursulastraat zijn parkeerproblemen ontstaan, omdat de nieuwe bewoners van de 15 grondgebonden woningen op dit moment van de parkeergelegenheid in deze straat gebruik

Lees verder »
Scroll naar top

Om deze website goed te laten werken maken we gebruik van cookies.